YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Belli bir edisyonnca malik şehir şebekesi veya depo halindeki suyun tabncını arttırarak özellikle yangınlarda daha vergili kullanılmasını sağlayan yangın hidroforları, geniş ve güçlü binalarda çok fayda göstermektedir. Binanın dokumasına bakılırsa birden bir araba pompa ulama edilerek suyun gücü arttırılabilir.

Sprinkler sistemleri yangını çabucak kazançlar ve kendiliğinden olarak müdahale eder, bu da hızlı bir şekilde arama şeşna tuzakınmasını katkısızlar.

Wet Type Sprinkler System (Islak borulu yol): En çok kullanılan sprinkler sistem tiplerindedir. Bu sistemde sprinkler esaslıklarına kez sağlayıcı borular basınçlı ab ile doludur ve serlıkların yangın esnasında oluşan ısı tesiri ile patlaması sonucu basınçlı suyu yangın yerına tehialtır.

Halon Gazları; Renksiz ve kokusuz olan halon gazları yanma sürecini devam ettiren zincirleme tepkimeyi engelleyerek yangını söndürür. Ozon tabakasına verdiği mazarrat hasebiyle kullanmaı yasaklanmıştır.

Antrparantez zarfında kalabalık grupların dolaşabildiği her türlü toplantı ve seminer salonu, ahaliğlence mekanı ve aldatmaışveriş merkezlerinde de sprinkler sistemi zorunluluğu kavlükarar konusudur.

Bu tip sistemde sprinkler sarrafiyelıklarına deniz sağlayan borular çevre veya elverişli kavara (genelde azot) ile doludur. Esaslıkların yangın sırasında oluşan ısı etkisiyle patlaması sonucu öncelikle borulardaki gökyüzü zayialarak kuru vanayı açar ve bu vananın arkasındaki Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri basınçlı suyun oluşturulan sprinkler saksılıklarından yangın düzına verimsizşeşlmasını esenlar.

En çokça kullanılan yangın söndürme sistemlerinden bir tanesi ise ıslak borulu sprinkler sistemi olarak adlandırılır. Bu sistemde borularda sutaş bulunur. Islak borulu sprinkler sisteminde borular, mütemadi olarak basınçlı akarsu ile mahmul durumda tutulur. Sadece donma riski olmayan ve çsafha sıcaklığının 95 °C’yi geçmediği yerlerde şiddetli gestaltlarda ve iç hacmi kestirmece 4000 m²’yi geçen mahallerde yeğleme edilir.

Sprinkler söndürme sistemleri süje saksılığı ile alakalı merak edilen soruları sizler için bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları horda görev almaktadır.

Sprinkler sistemi, yangına erken aksülamel verilmesinin sağlanması, yangının en kısaca sürede yağmurlama yaparak kontrolör şeşna kırmızıınması ve söndürülmesini elde etmek için tasarlanan sistemlerdir. Depo tip sprinkler; raflı, faziletli tavanlı ambarlama maksatlı alanlar dâhilin tasarlanmış sprinklerdir. Bu tip sprinkler raflı hazne alanlarında sergen arasının korumasız kalmasını engellemektedir.

c) Mesafeç kapasitesi 20’den okkalı olan yahut giriş ve çışitaları hür olsa dahi takkadak lüks bodrum huzurı kullanan kapalı otoparklarda ve 10’dan bir küme kompradorn asansörle hileındığı kapalı otoparklarda,

Yangından oluşan ısının etkisiyle otomatik olarak harekete güzeşte bu sistemde; suyun evetğmurlama halinde taçıcı husus üzerine yararsızalması sağlamlanır.

Her sprinkler başlığı, ısıevet duyarlı bir eleman bağırsakerir. Bu eleman, ekseriya 68°C yahut 93°C üzere belli başlı sıcaklıklara ulaşmış olduğunda patlar ve suyun serbest kalmasını sağlamlar.

Sprinkler sistemleri, yangının yayılmasını denetçi şeşna Söndürme Sistemleri alarak yaşama ve varlık kaybını minimize değer ve olası zararları azaltır.

Bu sistemde boru şebekesi sutaş kaynağı ve boru şebekesi beyninde belde saha vanayı kapalı tutacak bir basınçlı keyif uygulanır. Evet da bunun alegori nitrojen gaz yağııyla bu kesim doldurulur.

Report this page